ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві оголосили конкурс на благоустрій Контрактової площі

Заявки на участь у конкурсі приймаються від архітекторів тільки до 24 квітня

Департамент містобудування та архітектури КМДА за розпорядженням мера ініціював конкурс на визначення концепції організації громадського простору Контрактової площі. Про це йдеться на сайті департаменту.

Оголошено конкурс на благоустрій Контрактової площі
Фото: facebook.com/kyivsamobutniy
Оголошено конкурс на благоустрій Контрактової площі

"Головне завдання конкурсу - знайти реальне рішення комплексної організації території площі, яке можна втілити протягом 6 місяців. Концепція облаштування площі має передбачати створення пішохідних зон, велоінфрастуктури, освітлення, засобів для вільного пересування маломобільних груп населення. Важливо і те, що конкурсанти будуть спиратися на дані громадського опитування за функціональним призначенням площі і результати попередніх досліджень", - зазначив Андрій Вавриш, заступник директора департаменту.

До участі в закритому бліцконкурсі запрошують архітекторів - "провідних фахівців у галузі містобудування, щоб на конкурсній основі з їхньою допомогою відродити дух площі і зробити її комфортним місцем для відпочинку киян", - зазначив Вавриш.

Як уточнила Ганна Бондар - начальник відділу ландшафтної архітектури та художнього оформлення Департаменту містобудування та архітектури КМДА у коментарі LB.ua, подавати заявки на участь можуть українські архітектори, які мають відповідний сертифікат (не студенти).

"У зв'язку з тим що Контрактова площа - досить проблемне місце для Києва, і багато архітекторів хочуть висловитися, ми даємо можливість архітекторам подати заявку на е-мейл", - сказала Бондар.

Вона зазначила, що оргкомітет залишає за собою право: дати офіційне запрошення цьому архітектору чи ні, залежно від його досвіду.

Рішення, за її словами, ухвалюватиметься за оцінкою "якості проектування, наявності об'єктів публічного простору в портфоліо, досвіду роботи з містом - тому що конкурс все-таки на реалізацію, і нам потрібно досить досвідчене бюро, яке вміє працювати з міськими проектами".

На подачу заявок охочі мають тиждень - до 24 квітня. Час на проектування - 1 місяць, до 24 травня 2015 року.

"Для площі проектування протягом місяця з досить чітким якісним завданням - це не проблема. І влітку ми сподіваємося вже провести якісь перші роботи, щоб почистити площу і зробити її пішохідною", - сказала Бондар.

"Мова йде не про забудову, а про благоустрій та створенні якісного міського середовища", - підкреслила вона.

Нагадаємо, місяць тому активісти знесли будівельний паркан навколо скверу на Контрактовій площі, тому що роботи з реконструкції скверу почалися без конкурсу та громадських слухань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram