ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві розкрили схему обману власників кредитних машин

Шахрай встиг заволодіти трьома автомобілями

У Києві розкрили схему обману власників кредитних машин
Фото: mvs.gov.ua

У Києві затримали чоловіка, який шахрайським способом заволодів трьома автомобілями.

Як повідомляє київська міліція, шахрайська схема складалася з кількох частин. На сайті продажу транспортних засобів злочинець знаходив автомобіль, за яким іще не виплачено кредит. Потім він дзвонив власникові машини, домовлявся про зустріч, під час якої оцінював предмет продажу. Якщо все влаштовувало, вносив передоплату, яка становила 1/3 від загальної суми, і обіцяв погасити кредит. Укладав із власником авто нотаріально завірене доручення на право бути представником перед третіми особами і отримував автомобіль у користування. Після цього новий власник авто зникав, решту не платив і кредит не погашав.

Шахрая затримали у Голосіївському районі Києва. Ним виявився 42-річний уродженець Хмельницької області. Він уже визнав свою провину і розповів, що, отримавши ключі запалювання, свідоцтво про реєстрацію і сам автомобіль, здійснював перереєстрацію транспортного засобу та перепродував його третім особам.

Затриманому висунули підозру за ч.3 ст. 289 Кримінального Кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від семи до дванадцяти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram