ГоловнаСуспільствоЖиття

9 собак із зони АТО знайшли нових господарів після публікації на LB.ua

8 безпородних цуценят і контуженого німецького вівчура Рекса прихистили жителі Дніпропетровська й області

Публікація на LB.ua допомогла волонтерам знайти нових господарів для цуценят, вивезених із селища Піски. Про це повідомила волонтер ГО "Крила Дніпра" Ольга Голубєва по телефону.

Собак вивозили з Пісків, коли по українських позиціях працював снайпер і очікувався масований артобстріл з боку сепаратистів. Контуженого німецького вівчура Рекса напередодні вкотре оглушило вибухом, цуценята ховалися під будівлями.

«Величезний Рекс, коли я на нього натягнула нашийник і повідець, почав радіти і стрибати на нас, облизувати. Одразу видно, що він домашній пес», - розповіла волонтер Ольга Голубєва.

Рекса вивезли із зони АТО
Фото: Надано волонтерами
Рекса вивезли із зони АТО

Двох цуценят відшукати так і не вдалося - волонтерам на прохання військових довелося терміново покинути селище. Незабаром після цього почався обстріл.

Першим знайшов новий будинок малюк Мішаня, якого перед цим урятували від хвороби ветеринари в Дніпропетровську.

"Валентина Полянська сама влаштовується на новому місці після переїзду з Криму, але в їхньому будинку знайшлося місце для нашого біженця", - написала в групі допомоги тваринам в АТО волонтер Олена Тимошенко.

Сім'я переселенців із Криму забрала собаку з Донецької області.
Фото: Надано волонтерами
Сім'я переселенців із Криму забрала собаку з Донецької області.
«Потім двох цуценят жінка забрала в село Військове. Вона подзвонила нам після виходу статті. Виявилося, що господиня - мати величезного сімейства і її син сильно постраждав під Дебальцевим. Зараз він у шпиталі в Дніпрі. Вона тепер ще хоче передати з нами посилку для військових в АТО», - сказала Голубєва.

Рекс вирушив у передмістя Дніпропетровська, як і ще двоє цуценят. Одне щеня залишилося в Голубєвої. Загалом усі собаки знайшли нову домівку в Дніпропетровській області.

Дитина гуляє з цуценятами з Пісків
Фото: Надано волонтерами
Дитина гуляє з цуценятами з Пісків

Останнє цуценя волонтери віддали вже на фестивалі «Козацька Пасха», який вони організували в Дніпрі на вихідних. У собаки на спині знак серця - волонтери називали цуцика Серце з АТО.

«Ми сказали новим господарям, що це собачка для любові - сподіваємося, вони будуть любити її і піклуватися», - сказала Голубєва.

Волонтери дякують читачам за милосердя до тварин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram