ГоловнаСуспільствоВійна

Віра Савченко їде в Європу просити про сприяння у звільненні сестри

Сестра української льотчиці відвідає Париж, Страсбург і Брюссель

Віра Савченко їде в Європу просити про сприяння у звільненні сестри
Фото: Макс Требухов

Сестра народного депутата, делегата Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко Віра з 13 по 17 квітня відвідає Париж, Страсбург і Брюссель, щоби просити європарламентарів сприяти звільненню української льотчиці.

Про це повідомив "Укрінформ" президент Асоціації українських студентів Франції Володимир Когутяк.

"У рамках міжнародної кампанії за звільнення Надії Савченко, організованої громадськими організаціями та українським рухом "Відсіч", Віра Савченко у понеділок прибуде до Парижа, згодом відвідає Страсбург. Вона планує зустрітися з представниками Сенату, Національних зборів, ПАРЄ, Європейського парламенту та МЗС Франції, і переконувати їх у необхідності підтримки на звільнення сестри", - сказав Когутяк.

За його словами, в Європу Віра вирушила на запрошення громадських організацій Cosmopolitan Project Foundation, Open Dialog Foundation та Асоціації українських студентів.

Інформацію підтвердила і сама Віра. "Лечу в Париж, потім Страсбург і Брюссель. Разом з Open Dialogue будемо знову говорити, нагадувати, просити європарламентарів за нашу Надію", - написала вона у Фейсбуці.

Нагадаємо, звільнення Надії Савченко, яка утримується під вартою в Москві, є одним із головних завдань у рамках виконання Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram