ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ вимагає припинення погроз спостерігачам на Донбасі

В організації також зазначають, що бойовики та українські військові обмежують пересування спостерігачів

ОБСЄ вимагає припинення погроз спостерігачам на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва сьогодні, 8 квітня, закликав негайно припинити залякування спостерігачів ОБСЄ в Україні та забезпечити їм доступ на території всієї країни.

Про це йдеться в заяві ОБСЄ.

"Незаконні сепаратисти погрожували співробітникам ОБСЄ на місцях в Україні, і я особливо засуджую вчорашній приклад, коли бойовики з так званої "Донецької народної республіки" відкрили вогонь у бік спостерігачів ОБСЄ. Ситуація не може тривати таким чином, і я ще більше переконаний у необхідності серйозно розглянути питання про міжнародну миротворчу місію у Східній Україні на підтримку цивільної місії ОБСЄ", - сказав Канерва.

Голова ПА ОБСЄ також наголосив, що зберігаються обмеження з боку незаконних збройних формувань і українських військових на пересування спостерігачів ОБСЄ.

"Держави-члени ОБСЄ одноголосно погодилися направити місію спостерігачів в Україну, але спостерігачам має бути надано повний доступ, при гарантії безпеки, на всій території, якщо ми хочемо отримати повну картину того, що відбувається на території", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, в Широкиному бойовики відкрили попереджувальний вогонь у бік місії ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram