ГоловнаСуспільствоВійна

Мінінфраструктури посилило охорону Бердянського морського порту

Співробітники Держслужби охорони працюватимуть там цілодобово.

Мінінфраструктури посилило охорону Бердянського морського порту
Фото: Владимир Марус

Співробітники Державної служби охорони взяли під варту Бердянський морський порт.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства інфраструктури.

"На виконання плану спільних заходів Міністерства внутрішніх справ і Мінінфраструктури з посилення охорони і оборони стратегічних об'єктів транспортної інфраструктури між управлінням ДСО Запорізької області й адміністрацією Бердянського морського порту підписано договір про співпрацю", - йдеться в повідомленні.

Повідомляють, що співробітники ДСО нестимуть службу цілодобово. "Для забезпечення ефективної охорони територію порту розділили на десять стаціонарних постів. Крім того, створено мобільну групу, яка об'їжджає порт у службовому автомобілі", - зазначив начальник Бердянського міжрайонного відділу Управління ДСО, майор міліції Олег Уфімцев.

Нагадаємо, МВС запропонувало передати стратегічні держкомпанії під державну охорону, щоб не вдаватися до послуг приватних охоронних фірм. Така ініціатива пов'язана з конфліктною ситуацією навколо державних компаній "Укрнафта" й "Укртранснафта" - їх охороняють фірми, можливо, пов'язані з Ігорем Коломойським, який бореться з державою за контроль над цими підприємствами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram