ГоловнаСуспільствоЖиття

Мін'юст оскаржить рішення суду про соцвиплати жителям Донбасу

Петренко запропонував суддям самим відвезти гроші на окуповані території.

Мін'юст оскаржить рішення суду про соцвиплати жителям Донбасу
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністерство юстиції має намір оскаржити рішення суду про виплату пенсійних заборгованостей жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Про це в ефірі "Першого національного" заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє офіційний сайт Мін'юсту.

"У мене просте запитання до суддів Апеляційного суду, які винесли це рішення. Їх, напевно, треба просто відправити разом з інкасаторами чи співробітниками Державної казначейської служби на непідконтрольну Україні територію, щоб вони туди відвезли гроші для виплати пенсій, - яке рішення вони прийняли б тоді?" - сказав Петренко.

Він також наголосив, що сьогодні не стоїть питання про те, що українська влада не хоче виплачувати ці кошти. "Ці гроші акумульовано, щоб виплатити їх нашим громадянам, які переїжджають із підконтрольної терористам території або після звільнення цих територій", - пояснив міністр.

"Приймати такі рішення, коли ти сидиш у теплому кабінеті Апеляційного суду, та давати доручення співробітникам казначейства чи держбанку - а до слова, кількох співробітників убили ще минулого року, коли вони везли гроші, ризикуючи своїм життям, - це популізм", - додав Петренко.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року Кабінет Міністрів України заблокував соціальні виплати на територіях Донецької та Луганської областей, підконтрольних бойовикам. Учора, 2 квітня, Київський апеляційний адмінсуд визнав законним скасування цього рішення Кабміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram