ГоловнаСуспільствоВійна

"Айдарівці" захопили хлібзавод у Луганській області, - Москаль

Генштаб підтвердив факт захоплення підприємства, але жодних заходів не вжив

"Айдарівці" захопили хлібзавод у Луганській області, - Москаль
Фото: www.facebook.com/Батальон-АЙДАР

Глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до Генерального штабу ЗСУ та Міністерства оборони з проханням вжити заходів для розблокування ТОВ "УкрВереск" у селі Петрівка Станично-Луганського району.

Про це повідомляє офіційний сайт Москаля.

"Підприємство, яке є основним хлібовиробником у районі, захопили озброєні військовослужбовці батальйону "Айдар", які встановили тут свої правила і почали необґрунтовано піднімати ціну на хліб. При цьому військові "Айдару" не дозволяють іншим виробникам завозити хліб у Станично-Луганський район і не платять за енергоносії (заборгованість підприємства за газ зараз становить 700 тис. грн, а за електроенергію - 150 тис. грн)", - повідомив Москаль.

За його словами, бійці батальйону привласнли готівку підприємства (280 тис. грн) і матеріали для виготовлення хліба на суму 740 тис. грн.

"Після захоплення підприємства випічка хліба впала на 50%, а частину обладнання вже почали розбирати на металобрухт. Генштаб ЗСУ підтвердив факт захоплення підприємства "УкрВереск" батальйоном "Айдар", але жодних дій не зробив", - заявив голова Луганської військово-цивільної адміністрації.

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль направив звернення президенту Петру Порошенку, у якому зажадав навести лад у батальйоні "Айдар". Після цього Міноборони пообіцяло провести службове розслідування неправомірних дій бійців і направити до місця дислокації батальйону представників військової служби правопорядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram