ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики різко нарощують бойову активність на кількох напрямках, - Тимчук

Терористи використовують ствольну артилерію, 120-міліметрові міномети і бронетехніку.

Бойовики різко нарощують бойову активність на кількох напрямках, - Тимчук
Фото: zik.ua

Бойовики різко почали нарощувати бойову активність у зоні проведення антитерористичної операції на луганському, донецькому і приморському напрямах.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Фейсбуку.

За його інформацією, терористи активно використовували ствольну артилерію і 120-міліметрові міномети, також намагалися атакувати сили АТО за допомогою бронетехніки.

"Особливу активність терористів зафіксовано в районі Авдіївки. До полудня 31.03 група танків противника із заздалегідь підготовленої вогневої позиції обстріляла українські позиції (після обстрілу танки відійшли вглиб своїх порядків), потім бойовики двічі завдали вогневих ударів із 122-міліметрової ствольної артилерії, яку мали б відвести згідно з Мінськими домовленостями від лінії розмежування (зокрема, працювала батарея гаубиць Д-30 з позицій у районі Ясинуватої)", - повідомив Тимчук.

Також бойовики двічі обстріляли позиції українських військових у районі Опитного із 120-міліметрових мінометів. Одночасно до українських позицій у районі населеного пункту Піски вийшла бронегрупа терористів (три БМП-2) і обстріляла українські позиції з 30-міліметрових автоматичних гармат.

На луганському напрямку, в районі Станиці Луганської, патрульну групу одного з аеромобільних з'єднань українських військ атакували дві групи "піхоти" терористів. Під час бою противник застосував стрілецьке озброєння, гранатомети, великокаліберні кулемети. У результаті контратаки українських десантників терористів відкинули за лінію розмежування сторін.

На приморському напрямку бойовики зі 120-міліметрових мінометів обстріляли Піонерське. Після цього оманливого маневру противник двічі вдарив по Широкиному. Після цього в районі Широкиного почалася бойова сутичка, в якій терористи використовували бронетехніку (зафіксовано роботу 3-4 танків і штурмової групи "піхоти").

Крім того, за даними Тимчука, зафіксовано переміщення кількох колон постачання бойовиків: вантажні автомобілі, паливозаправники, спеціальні автомобілі (в основному пересувні майстерні та машини зі спеціальним інженерним обладнанням). Крім того, на під'їзних шляхах до Дебальцевого розвантажено три вагони з боєприпасами.

"На Артемівському напрямку відзначено прибуття з Донецька двох тактичних груп терористів. Зараз на північ від Дебальцевого зосереджено 22-24 танки, 38 ББМ, до 1500 осіб у складі трьох основних тактичних груп батальйонного рівня і дрібніших формувань. Артилерію підтримки для них відтягнули за трасу Луганськ - Донецьк", - додав Тимчук.

Також у районі Донецька, Горлівки і Докучаєвська зауважено роботу трьох вузлів радіотехнічної розвідки терористів. У районі Старобешевого зафіксовано наявність нової радіомережі бойовиків, яку бойовики намагаються маскувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram