ГоловнаСуспільствоЖиття

У будинку заступника голови Меджлісу почався обшук, - Чубаров

Журналістам забороняють вести зйомку поруч з будинком Ільмі Умерова

У будинку заступника голови Меджлісу почався обшук, - Чубаров
Ильми Умеров
Фото: forbes.ru

В окупованому Криму співробітники Слідчого комітету прибули до будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в Бахчисараї з метою провести обшук.

Журналістам забороняють вести зйомку поруч з будинком, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

"До 20.00 місцевого часу до будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в Бахчисараї прибули три співробітники Слідчого комітету. Почався обшук. Поки що не зрозуміло, що формально наказано шукати ... Забороняють знімати і писати", - повідомив Чубаров.

Як повідомляє Крым.Реалии, допит Умерова тривав близько семи годин. За їхніми словами, слідчі викликали заступника голови Меджлісу для "кількох уточнювальних запитань" у "справі 26 лютого".

Відразу після закінчення допиту слідчі ухвалили рішення провести обшук у будинку Умерова в Бахчисараї.

Раніше Ільмі Умерова вже викликали до Слідчого комітету Криму на допит у "справі 26 лютого", він дав свідчення на користь Ахтема Чийгоза.

Ахтема Чийгоза було затримано 29 січня в рамках кримінальної справи "за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях". Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, потім його продовжили до 19 травня.

У рамках розслідування "справи 26 лютого" правоохоронці також затримали ще одного учасника мітингу Ескендера Кантемирова. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці.

26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і "Русского единства". Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер "Русского единства" Сергій Аксьонов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram