ГоловнаСуспільствоВійна

У Сєвєродонецьку відновили зруйнований бойовиками міст

Переправа між Сєвєродонецьком і Рубіжним не працювала з липня 2014 року

Сьогодні відбулося урочисте відкриття моста, що з'єднує два сусідні міста у Луганській області - Сєверодонецьк і Рубіжне.

Про це повідомив глава Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

Фото: moskal.in.ua

Після урочистого відкриття через відновлений міст проїхав перший символічний транспорт - вантажівка з піском, автобус зі школярами та група велосипедистів. А громадські активісти пронесли через міст величезний 40-метровий національний прапор.

Фото: moskal.in.ua

"Міст через річку Борова бойовики підірвали у ніч з 20 на 21 липня під час відступу. Таким чином вони намагалися зашкодити наступу українських Збройних сил. Після звільнення Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська через Борову провели тимчасовий понтонний міст, проте доводилося робити гак у 10 км. До понтону вела ґрунтова дорога, тому в негоду водії робили об'їзд у 30 км. Відтепер повноцінне автомобільне сполучення між Сєвєродонецьком і Рубіжним відновлено", - йдеться у повідомленні.

Москаль також підкреслив, що ремонт моста довелося здійснювати коштом місцевих бюджетів та підприємств, які виявили бажання допомогти.

"На жаль, держава не виділила на ремонт моста ні копійки. У Києві тільки говорять про необхідність відновлення Донбасу, а грошей на це не дають зовсім. Тому довелося згадати старий метод - "з миру по нитці", - зазначив Москаль.

Фото: moskal.in.ua

За інформацією обласної військово-цивільної адміністрації, загалом унаслідок бойових дій на підконтрольній Україні території Луганської області пошкоджено або зруйновано 12 комунальних і 7 загальнодержавних мостів. На їхнє відновлення знадобиться понад 220 млн грн (з урахуванням цін 2014 року).

"Попросимо допомоги від міжнародних організацій, виділимо кошти з місцевих бюджетів і, звичайно ж, сподіваємося на справжню, а не декларовану участь держави у відновленні Донбасу", - підкреслив Москаль.

Наступний міст, ремонт якого заплановано найближчим часом, - через річку Сіверський Донець між Сєвєродонецьком і Лисичанськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram