ГоловнаСуспільствоЖиття

Відмова в реєстрації телеканалу ATR порушує декларацію ООН, - Меджліс

Над кримськотатарськими ЗМІ нависла реальна загроза закриття

Відмова в реєстрації телеканалу ATR порушує декларацію ООН, - Меджліс
Фото: Дарья Чабанова

Відмова в реєстрації телеканалу ATR порушує статтю 16 Декларацію ООН про права корінних народів.

Про це йдеться в заяві Меджлісу кримськотатарського народу, опублікованій на офіційній сторінці організації в Фейсбуці, повідомляє "Крим.Реалії".

"Спираючись на статтю 16 Декларації ООН про права корінних народів, яка передбачає, що "корінні народи мають право створювати свої власні засоби масової інформації на своїх мовах і отримувати доступ до всіх видів засобів масової інформації, які не належать корінним народам, без будь-якої дискримінації", Меджліс кримськотатарського народу розглядає відмову в перереєстрації незалежних кримськотатарських ЗМІ як порушення законних прав та інтересів кримськотатарського народу", - йдеться в заяві.

У Меджлісі також зазначили, що над кримськотатарськими друкованими та електронними ЗМІ, що здійснюють свою діяльність у Криму, нависла реальна загроза закриття.

Причиною припинення з 1 квітня 2015 року мовлення єдиних у світі кримськотатарського телевізійного каналу ATR, дитячого телевізійного каналу "Ляле" і радіостанції "Мейдан", виходу друкованих видань "Авдет", "Кирим" та інших, діяльності інформаційного агентства QHA, є відмови окупаційної "влади" в їх перереєстрації.

"Такі дискримінаційні дії влади, що ведуть до припинення діяльності незалежних кримськотатарських ЗМІ викликали масове обурення кримських татар. Народна акція "Не вбивайте АТР" проводиться не тільки в Криму, але і в країнах, де проживає кримськотатарська діаспора. Ряд відомих правозахисників, журналістів та громадських діячів Росії також виступили проти дискримінації і загрози закриття незалежних кримськотатарських ЗМІ", - підкреслюється в заяві.

Як повідомляли, 28 березня на Майдані Незалежності в Києві пройшла стотисячна акція на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram