ГоловнаСуспільствоПодії

Справу групи Гордєєва розслідують за вісьмома статтями Кримінального кодексу

Аброськін відзвітував про упіймання ОЗУ вбивці офіцера СБУ.

Справу групи Гордєєва розслідують за вісьмома статтями Кримінального кодексу
Денис Гордеев

Міністерство внутрішніх справ розслідує проти групи Дениса Гордєєва, якого підозрюють у вбивстві офіцера СБУ, кримінальну справу за вісьмома статтями, серед яких - ст. 348 (вбивство працівника правоохоронного органу) і ст. 257 (бандитизм).

Про це повідомив начальник донецької обласної міліції В'ячеслав Аброськін.

"Злочинне угруповання протягом декількох місяців займалося контрабандою, збройними нападами на громадян і підприємства, викраденням і тортурами людей на території Донецької області. На рахунку банди Гордєєва - вбивство офіцера СБУ Віктора Мандзіка, яке сталося вранці 21 березня", - повідомляють на сайті УМВС.

Протягом першої доби після вбивства було затримано 11 осіб: трьох - у Донецькій області, ще вісьмох - у Дніпропетровській. Самого Гордєєва упіймали 27 березня співробітники СБУ, коли він намагався виїхати з України.

На сьогодні 10 спільників Гордєєва заарештовано. За місцем їхнього проживання на території Донецької та Дніпропетровської областей проведено обшуки. Там знайшли 9 автоматів, кулемет РПК, 5 гранатометів, 55 ручних гранат і гранат до підствольного гранатомета, більш ніж 4 тисячі патронів різного калібру, тротилові шашки і електродетонатори, а також військову екіпіровку.

Фото: mvs.gov.ua

Окрім зброї та боєприпасів, правоохоронці виявили та вилучили викрадене в потерпілих майно: побутову і комп'ютерну техніку, мобільні телефони і т.д.

Упродовж слідчих дій установлено місцезнаходження вантажного автомобіля, який зловмисники відібрали у працівника приватного підприємства.

Фото: mvs.gov.ua

Зараз правоохоронці встановили причетність членів злочинного угруповання до 13 епізодів тяжких й особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram