ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ закликає припинити вогонь у Широкиному

У селі немає жодного будинку, який би не зачепила багатотижнева стрілянина

ОБСЄ закликає припинити вогонь у Широкиному
Архив
Фото: rbc.ua

Моніторингова місія в Україні Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликає сторони конфлікту на Донбасі негайно припинити вогонь у селі Широкине біля Маріуполя (Донецька область). Про це йдеться у повідомленні ОБСЄ.

"Я закликаю всі сторони конфлікту припинити вогонь негайно і дозволити жителям Широкиного повернутися в свої будинки до мирного життя", - сказав голова моніторингової місії ОБСЄ в Україні посол Ертугрул Апакан.

Він висловив розчарування, що 27 березня сторони порушили встановлений місією ОБСЄ 2 дні тому місцевий режим припинення вогню в Широкиному.

"Сторони мають дотримуватися Мінські угоди, щоб домогтися найкращої дорожньої карти для припинення конфлікту на сході України. Безневинні жінки, чоловіки і діти страждають занадто довго", - сказав Апакан.

Він також констатував, що коли місія ОБСЄ 26 березня нарешті отримала доступ до села, там її представники побачили катастрофічну ситуацію.

"Немає жодного будинку, який би не зачепила багатотижнева стрілянина", - підкреслив посол.

Нагадаємо, вдень 27 березня полк Національної гвардії "Азов" повідомив про масовані обстріли селища сепаратистами із мінометів калібру 120 мм, а також стрілецької зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram