ГоловнаСуспільствоПодії

Учасника заворушень у Костянтинівці оголошено в розшук

24-річний житель міста став шостим у переліку переслідуваних у справі.

Учасника заворушень у Костянтинівці оголошено в розшук
Последствия беспорядков в Константиновке
Фото: стоп-кадр с видео

Краматорський міськсуд дозволив затримати підозрюваного в масових заворушеннях у Костянтинівці 24-річного жителя міста. Також винесено постанову про оголошення його в розшук.

Як повідомляє прокуратура Донецької області, підозрюваний брав активну участь у заворушеннях, після чого виїхав із міста.

Раніше суд заарештував чотирьох активних учасників заворушень у місті Костянтинівка. Трьох чоловіків підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.1 ст.294 КК України (масові заворушення) та ч.1 ст. 186 (грабіж), ще одного - за ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). П'ятого учасника суд залишив під домашнім арештом.

Слідство встановлює інших осіб, які брали участь у заворушеннях.

Нагадаємо, 16 березня в Костянтинівці гусеничний тягач МТ-ЛБ втратив керування і виїхав на пішохідну частину вулиці. У результаті ДТП загинула 8-річна дівчинка, її тітка отримала травми.

Одразу після ДТП місцеві жителі намагалися влаштувати самосуд над водієм тягача, а згодом організували мітинг, вимагаючи видати його. Люди палили шини біля гуртожитку українських військових і розгромили кілька автомобілів. Уночі міліції вдалося переконати протестувальників розійтися по домівках.

18 березня Краматорський міський суд взяв під варту військових, винуватих у ДТП. У Генштабі повідомили, що, за попередньою інформацією, водій тягача був п'яний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram