ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтер: Україні потрібен єдиний центр інформаційної безпеки

Держава не виділяє ні копійки на інформаційні проекти.

Волонтер: Україні потрібен єдиний центр інформаційної безпеки
Всеволод Кожемяко
Фото: Макс Требухов

Волонтер і керівник фонду "Мир і порядок" Всеволод Кожем'яко вважає, що Україні потрібен єдиний центр стратегії інформаційної безпеки, який створював би проекти для ТБ й Інтернету.

Про це він сказав на круглому столі, присвяченому інформаційній війні між Україною і Росією, в Інституті Горшеніна.

"Велика проблема, що немає єдиного центру прийняття рішень з розробки стратегії [інформаційної безпеки] в Україні. А це, припустимо, повинно починатися зі створення контенту для доставки - телебачення, інтернету, соцмереж. У цьому повинні брати участь і Міноборони, і правоохоронні органи. Тому що військові іноді не знають, що відбувається за бліндажем", - наголосив Кожем'яко.

Він зазначив, що на Заході російська пропаганда постійно запускає різні проекти за участю проплачених експертів, українців "із Донбасу".

Зі свого боку нардеп Вікторія Сюмар зазначила, що політичне розуміння цієї проблеми серед української влади є. "Але немає політичної волі, щоб виділяти кошти для окремих проектів. Немає розуміння, що вирішення цієї проблеми потребує бюджетних коштів", - додала вона. "Ні на один ролик соціальний, ні на один проект держава не виділила ні копійки... Все - за рахунок волонтерів чи бізнесу", - сказала Сюмар.

Головний редактор LB.ua Олег Базар вважає, що єдиного центру Україна не потребує. "Держава - неефективний механізм воєн, де потрібно дуже швидко приймати рішення. Війна на Донбасі показала, що волонтерство набагато ефективніше працює, ніж державні структури", - заявив він.

Нагадаємо, що в Україні від початку цього року існує Міністерство інформації, яке очолює Юрій Стець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram