ГоловнаСуспільствоВійна

Терористи проводять бойові навчання під керівництвом інструкторів із РФ, - Тимчук

У район Донецька прибувають конвої постачання і техніка.

Терористи проводять бойові навчання під керівництвом інструкторів із РФ, - Тимчук
Фото: www.donetskiy.org

Бойовики на Донбасі нарощують сили і зміцнюють позиції в усій зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Фейсбуці.

"У район Донецька через Алчевськ, Дебальцеве, Вуглегірськ прибувають конвої постачання. За останню добу зафіксовано прибуття 22 транспортних одиниць і 4 одиниць спецтехніки (пересувні ремонтні майстерні). Через Сніжне і Шахтарськ на Донецький напрямок перекинули ротну тактичну групу терористів (близько 100 осіб , 6 танків, 8 ББМ, 5 армійських вантажівок)", - написав Тимчук.

У "навчальному центрі" терористів у районі Луганського аеропорту бойовики продовжують удосконалювати свої "бойові навички". Вони проводять тактичні навчання з бойовою стрільбою під керівництвом інструкторів із РФ. Усього до цих "навчань" залучено до 10 одиниць бронетехніки, зокрема 4 танки.

Учора прибула ротна тактична група бойовиків і зайняла позиції на ділянці Сокільники - Кримське, вона відіграє роль резерву.

На ділянці на схід від Луганська зосереджено артилерію терористів. Зауважено прибуття до раніше розгорнутої тут артилерійської батареї (4 одиниці САУ 2С1 "Гвоздика") ще одного артпідрозділу (3 гаубиці Д-30).

У Петровському районі Донецька зафіксовано появу нового формування російсько-терористичних військ (доукомплектували підрозділ зі складу бандформування "Оплот", що прибув з південного напрямку). У складі формування - близько 110-120 бойовиків, 2 зенітні установки ЗУ-23-2 на транспортних платформах, 5 ПТРК і до 10 великокаліберних кулеметів різних типів і модифікацій. Також у складі формування - 2 джипи, 9 армійських вантажівок, 1 БМП-1, 1 БТР-80, 1 БТР-70.

Нагадаємо, раніше терористи "ДНР" і "ЛНР" сформували два армійські корпуси на 30 тис. осіб, із яких лише 15-20% мають українське громадянство, решта - російські найманці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram