ГоловнаСуспільствоПодії

Корбан, Олійник і нардеп Денисенко проходять у справі про вбивство офіцера СБУ

СБУ підозрює чиновників ДніпрОДА в підтримці ОЗУ

Корбан, Олійник і нардеп Денисенко проходять у справі про вбивство офіцера СБУ
Глава СБУ Валентин Наливайченко
Фото: Макс Требухов

Заступники Дніпропетровської обладміністрації Геннадій Корбан і Святослав Олійник, а також нардеп Андрій Денисенко проходять у справі про вбивство співробітника СБУ у Волновасі.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу в понеділок.

Він підтвердив, що співробітника СБУ Дмитра Манзіка вбили пострілом у голову під час затримання вантажівок із контрабандою у Волновасі. Ім'я підозрюваного, який безпосередньо натиснув на спусковий гачок, - Денис Гордєєв.

Трьох підозрюваних у співучасті в убивстві затримали відразу після цього, і зараз вони перебувають під вартою у Волновасі. Одного з них поранили під час затримання.

У суботу-неділю затримали ще 6 людей. За словами Наливайченка, затриманих також підозрюють у викраденні людей і застосуванні тортур. За рішенням генерального прокурора Віктора Шокіна, всі інциденти, пов'язані з цим угрупованням, у тому числі вбивство співробітника СБУ, об'єднали в одне кримінальне провадження.

"Ми розуміємо, що і злочинне угруповання, яке діяло в Донецькій і Дніпропетровській областях, і бандити, які застосовували зброю проти правоохоронців, і бандити, які викрадали людей - це одне організоване злочинне угруповання, одна банда, яка отримує підтримку - а ми обґрунтовано підозрюємо, що і фінансування - високих посадових осіб Дніпропетровської обласної держадміністрації. Двоє з них нами допитані", - сказав Наливайченко.

Потім на пряме запитання він підтвердив, що йдеться про Корбана й Олійника. Також він додав, що перевіряють причетність до ОЗУ нардепа Денисенка, який заступився за затриманих. Наливайченко також додав, що розслідуванню СБУ в Дніпропетровську перешкоджає охоронна фірма "Січ".

Нагадаємо, 21 березня під час виконання службового завдання у Волновасі застрелили офіцера СБУ. Його вбили, коли він намагався затримати три фури з контрабандою, котру хотіли переправити на територію так званої ДНР.

У зв'язку з убивством міліції видали орієнтування на жителя Дніпропетровська Дениса Гордєєва, 1979 року народження. За неофіційною інформацією, Гордєєв - боєць батальйону "Дніпро-1" з позивним "Адвокат" і представник дніпропетровського "Правого сектору".

22 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що підозрюваний разом зі спільниками перевозив товар, прикриваючись посвідченнями "Правого сектору" й однієї з дніпропетровських охоронних фірм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram