ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі стався вибух в офісі волонтерів (оновлено)

Постраждалих від вибуху немає. Вибито скло на кількох поверхах.

В Одесі стався вибух в офісі волонтерів (оновлено)
Фото: http://mvs.gov.ua

У неділю, 22 березня, близько 23:25 в Одесі стався черговий вибух в одному з офісних приміщень першого поверху житлового 9-поверхового будинку за адресою Геранева, 2.

Як повідомляє "Громадське ТБ Одеси", цього разу підірвали офіс одеської волонтерки Алевтини Короткої.

Як прокоментувала сама постраждала, її офіс розташований у будівлі з 2011 року. Зараз вона активно допомагає бійцям в АТО.

За словами очевидців, перед вибухом із приміщення клубочився білий дим, запах скидався на димові шашки. Як повідомляють свідки події, постраждалих від вибуху немає. Вибито скло на кількох поверхах.

У соцмережах повідомляють, що вибух було чути в багатьох районах міста. Також деякі очевидці спостерігали яскравий спалах у момент вибуху.

Як повідомляє ГУ МВС в Одеській області, спрацював вибуховий пристрій.

"Пошкодження отримали орендовані приватними організаціями приміщення та житлові квартири декількома поверхами вище, в яких вибуховою хвилею вибило скло у вікнах. Постраждалих у результаті вибуху немає", - сказано в повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без неї.

Нагадаємо, наприкінці грудня після десятків вибухів правоохоронці почали в Одесі антитерористичну операцію. Про завершення її першого етапу СБУ рапортувала напередодні, повідомивши про затримання п'ятьох людей з двох злочинних груп, яких підозрюють у скоєнні терактів в Одесі біля офісів політичних партій, волонтерських рухів і міських об'єктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram