ГоловнаСуспільствоВійна

Лавров звинуватив Україну в порушенні мінських угод

Росії не сподобалася вимога провести законні вибори на Донбасі.

Лавров звинуватив Україну в порушенні мінських угод
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Голова російського МЗС Сергій Лавров звинуватив Україну в порушенні мінських угод.

Так він відреагував на вчорашні закони стосовно Донбасу, прийняті Верховною Радою, повідомляє ТАСС.

"Верховна Рада за пропозицією президента Петра Порошенка - що мене особливо збентежило, тому що президент України підтримав мінський пакет від 12 лютого, - ухвалила рішення, які, по суті справи, переписують домовленості і,простіше кажучи, грубо їх порушують", - сказав Лавров.

"Одразу після відведення важкого озброєння мав розпочатися діалог про модальності проведення виборів у відповідних районах Донецької та Луганської областей. Тобто модальність проведення виборів повинна, відповідно до мінських домовленостей, узгоджуватися з Донецьком і Луганськом. Цього ніхто навіть не намагався зробити. Ніхто не змушував українську сторону визнавати офіційно результати виборів, але з повагою поставитися до цих процесів і виконати те, про що домовлялися, - це мінімум, що мусила зробити українська влада", - заявив він.

Лавров заявив, що відправив послання до Франції та Німеччини, щоб вони відреагували на рішення України.

Нагадаємо, що напередодні український парламент ухвалив кілька законів про особливий порядок місцевого самоврядування в Донецькій і Луганській областях. Зокрема, було визначено межі, де такий порядок може застосовуватися, а також було вирішено, що він набуде чинності тільки після проведення там місцевих виборів за українськими законами.

Окрім того, Рада визнала непідконтрольну територію Донбасу окупованою. Варто зазначити, що рішення Ради про особливий порядок місцевого самоврядування, як і Лаврову, не сподобалися Радикальній партії, "Батьківщині" й Опозиційному блоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram