ГоловнаСуспільствоВійна

У Криму незаконно "націоналізували" 400 підприємств

Туристичну перлину України перетворено на військову базу РФ.

У Криму незаконно "націоналізували" 400 підприємств
Фото: EPA/UPG

В анексованому Росією Криму незаконно "націоналізовано" понад 400 підприємств. Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України з приводу річниці незаконної окупації Росією Криму і Севастополя, повідомляє офіційний сайт МЗС.

"Росія здійснює цілеспрямоване пограбування України. Більш ніж 400 українських підприємств незаконно націоналізовано, незаконно використовуються надра України, захоплено 18 газових родовищ. Авантюрная і злочинна політика окупаційної влади веде Крим до економічної, соціальної та екологічної катастрофи. Туристичну перлину України перетворено на військову базу, де Росія, порушуючи ДНЯЗ, погрожує розмістити ще й ядерну зброю, що становить реальну загрозу не тільки регіональній, а й глобальній безпеці", - йдеться в повідомленні.

МЗС закликало світову спільноту посилити тиск на РФ "з метою її негайного повернення в русло міжнародного права, скасування всіх незаконних рішень, які призвели до тимчасової окупації української території, компенсації збитків, завданих нею Україні та її громадянам".

Нагадаємо, під націоналізацію в Криму потрапили не тільки українські державні підприємства, а й компанії українських підприємців, зокрема Петра Порошенка, Ігоря Коломойського, Сергія Тарути, Олександра Лещинського, Костянтина Жеваго.

Український бізнес порівнює дії окупаційної кримської влади з більшовицькою експропріацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram