ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ контролює ситуацію в Луганську і Донецьку, - Наливайченко

В України є інформатори в керівництві ДНР і ЛНР

СБУ контролює ситуацію в Луганську і Донецьку, - Наливайченко
Фото: Макс Требухов

Служба безпеки України контролює ситуацію в Донецьку та Луганську.

Про це в інтерв'ю LB.ua заявив голова відомства Валентин Наливайченко.

"На місцях є люди, які нам допомагають, в тому числі - в безпосередньому керівництві ДНР і ЛНР. Тож інформацією ми володіємо повною мірою", - розповів голова СБУ.

Крім того, Наливайченко розповів про першочергові завдання, які стоять перед відомством.

"На сьогодні є кілька актуальних завдань. Перше - створити, спільно із силами МВС пояс безпеки навколо тимчасово окупованих територій. Друге - боротися за людей, які залишилися на цих тимчасово окупованих територіях, боротися за їх уми. Домагатися того, щоб до них потрапляла гуманітарна допомога - причому не тільки від української влади. Така тактика дасть нам можливість потроху змінювати ситуацію, мінімізувати підтримку терористів місцевим населенням", - зазначив він.

За словами Наливайченка, з лютого 2014 року СБУ жодного дня не працювала з луганськими та донецькими управліннями СБУ - вони практично відразу перейшли на бік ворога.

Детальніше про роботу Служби безпеки з виявлення диверсантів, терористів і зрадників читайте в інтерв'ю "Наливайченко: "Затримуємо високопосадовця-зрадника, а його обмінюють на когось із наших громадян".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram