ГоловнаСуспільствоВійна

В Авдіївці затримали мародерів, які грабували магазини і квартири

Зловмисники виносили з магазинів алкоголь, продукти, генератори, обігрівачі та інші цінні прилади

В Авдіївці затримали мародерів, які грабували магазини і квартири
Фото: EPA/UPG

Співробітники Авдіївського міськвідділу міліції затримали 3 підозрюваних у мародерстві в Авдіївці Донецької області.

Про це йдеться в повідомленні відділу зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області.

Згідно з повідомленням, працівники міліції з початку січня почали фіксувати факти мародерства у прифронтовому місті, звідки виїхала значна частина населення.

Найбільшу кількість крадіжок було зареєстровано в мікрорайоні "Хімік".

Зловмисники зламували приміщення продуктових магазинів і виносили спиртні напої, продукти харчування, генератори, обігрівачі та інші цінні прилади. "Збитки в окремих епізодах перевищили 20 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

В одному з епізодів спільники підпалили приміщення магазину, щоб приховати сліди злочину.

При перевірці раніше судимих осіб працівники міліції отримали інформацію про трьох місцевих жителів, чоловіків у віці від 20 до 23 років, які, не маючи офіційного заробітку, знаходили кошти на застілля і спільний відпочинок.

Награбоване майно фігуранти зберігали в порожній квартирі.

Підозрюваних затримано. Місцезнаходження майна, яке фігуранти встигли збути, встановлюється, зокрема це генератори, мікрохвильові печі, тепловентилятори та інше.

На даний час доведено причетність фігурантів до скоєння 4 крадіжок.

"Однак це далеко не остаточний перелік скоєних спільниками злочинів, впевнені оперативники. Багато підприємців у період активних бойових дій закрили магазини і виїхали за межі міста, тому епізодів у цій серії може стати більше, коли власники торгових точок повернуться в Авдіївку і напишуть заяви до міськвідділу", - йдеться в повідомленні.

Підозрювані вже притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини - кілька років тому вони спустошили ряд місцевих магазинів одягу.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Ведеться слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram