ГоловнаСуспільствоВійна

Україна завершила відведення важкого озброєння

Військові відвели "Урагани" від лінії зіткнення

Україна завершила відведення важкого озброєння
Отвод РСЗО "Ураган"
Фото: http://mediarnbo.org

Українські військові завершили відведення важкого озброєння, передбачене мінськими угодами від 12 лютого.

Про це заявив прес-офіцер штабу АТО Анатолій Стельмах "5 каналу".

"Українські військовослужбовці завершили четвертий етап відведення важкої артилерії від лінії бойового зіткнення. Ми відводили реактивні системи залпового вогню "Ураган". До цього ми відвели протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра", самохідні артилерійські установки "Акація" та реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", - розповів він.

Нагадаємо, заступник керівника АТО полковник Валентин Федичев напередодні заявив, що бойовики не припиняють вести вогонь і що деякі атаки відбуваються із застосуванням артилерії.

"Факт застосування артсистем дає нам право стверджувати, що бойовики не в повному обсязі виконали мінські угоди про відведення важких озброєнь калібром понад 100 мм", - заявив Федичев.

Комплекс заходів з виконання мінських угод передбачає, що відведення важких озброєнь має розпочатися не пізніше ніж на другий день після припинення вогню і завершитися протягом 14 днів.

Не пізніше ніж на п'ятий день після відведення озброєнь має відбутися обмін всіх заручників і незаконно утримуваних осіб на основі принципу "всіх на всіх".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram