ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО: Україна в суботу завершує відводити важке озброєння

Валентин Федичев звинуватив бойовиків у невиконанні домовленостей

Штаб АТО: Україна в суботу завершує відводити важке озброєння
Отвод РСЗО "Ураган"
Фото: http://mediarnbo.org

Україна сьогодні завершує відводити важке озброєння, заявив заступник керівника АТО полковник Валентин Федичев.

Про це він сказав у суботу в прес-центрі Донецької облдержадміністрації, повідомляється на сайті ДонОДА.

"Сьогодні ми завершуємо відведення важкого озброєння від лінії зіткнення, як передбачено мінському угодами", - сказав Федичев.

При цьому полковник підкреслив, що бойовики не припиняють вести вогонь і проводити штурмові дії щодо сил АТО.

"Так, від 5.00 6 березня до 5.00 7 березня бойовики 46 разів порушували умови мінських угод, у тому числі тричі штурмували наші позиції", - розповів Федичев. Він підкреслив, що всі атаки відбито.

Окремо заступник керівника АТО зазначив, що бойовики 14 разів застосовували міномети і один раз - артилерійські системи.

"Саме факт застосування артсистем дає нам право стверджувати, що бойовики не в повному обсязі виконали мінські угоди про відведення важкої зброї калібром понад 100 мм", - заявив Федичев.

Він також повідомив, що на залізничну станцію Дебальцеве продовжують приходити ешелони з артилерійськими боєприпасами, в тому числі і для реактивних систем залпового вогню.

Варто зауважити, що в щоденних зведеннях штабу антитерористичної операції, які оприлюднив у суботу на брифінгу речник АТО Андрій Лисенко, не згадується, що сьогодні відведення озброєння буде завершено. Наголошується лише, що третій етап відведення триває і що вчора розпочалося відведення на заздалегідь підготовлені майданчики РСЗВ "Ураган".

Нагадується також, що вже відведено 100-мм протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра" і МТ-12Р "Рута", 152-мм артилерійські установки "Акація" і РСЗВ "Град".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram