ГоловнаСуспільствоЖиття

МОЗ вибрало трьох лікарів, які поїдуть до Савченко

Українку обстежують гастроентеролог, невропатолог і реаніматолог

МОЗ вибрало трьох лікарів, які поїдуть до Савченко
Фото: EPA/UPG

Міністерство охорони здоров'я України визначило лікарів для проведення обстеження льотчиці, Героя України Надії Савченко, яка голодує понад 80 днів у російській в'язниці. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Лист із персональним складом медкомісії для проведення обстеження Савченко направлено в Кабінет Міністрів України і Міністерство закордонних справ.

До складу української делегації лікарів увійшли головний позаштатний спеціаліст МОЗ зі спеціальності "Гастроентерологія", доктор медичних наук, професор Наталія Харченко, заступник головлікаря з медичних питань клінічної лікарні "Феофанія", лікар анестезіолог-реаніматолог, кандидат медичних наук Андрій Строкань і завкафедри неврології Національного медичного університету ім. Богомольця, невропатолог, доктор медичних наук, професор Лариса Соколова.

"Після низки погоджувальних процедур із представниками Російської Федерації українські лікарі зможуть виїхати до Москви для проведення обстеження ув'язненої пацієнтки", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, напередодні Савченко зажадала, щоб саме українські лікарі поставили їй діагноз і розробили схему виходу з голодування.

Льотчиця також попросила розробити їй збалансоване харчування "без загрози для життя".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram