ГоловнаСуспільствоЖиття

Дурицьку повинні допитувати в Україні, - МВС

Геращенко пропонує російським слідчим приїжджати до Києва

Дурицьку повинні допитувати в Україні, - МВС
Анна Дурицкая

Громадянку України Ганну Дурицьку, яка стала свідком убивства Бориса Нємцова в Москві, охороняють українські правоохоронці, які не вважають, що доцільно випускати її за межі країни для проведення подальших слідчих дій в Росії.

Про це заявив народний депутат Антон Геращенко в ефірі 1+1, повідомляє Укрінформ.

"Слава Богу, що свідок у цій справі (вбивство Бориса Нємцова - ред.) перебуває в Україні. За рішенням міністра внутрішніх справ їй надано охорону для того, щоб не було можливості на неї зазіхати або якимось чином впливати на неї", - сказав Геращенко.

При цьому він висловив припущення про недоцільність відпускати свідка знову до Росії.

"Я думаю, що подальші слідчі дії ми будемо проводити, не виїжджаючи з території України. Тобто нехай російські слідчі, якщо потрібно буде допитати цю дівчину, українку, приїжджають сюди до нас і допитують її тут. До Росії її, я думаю, ми не відпустимо", - заявив Геращенко.

Нагадаємо, російського опозиціонера Бориса Нємцова вбили вночі 27 лютого. Ганна Дурицька стала свідком нападу на Нємцова, оскільки супроводжувала політика в момент замаху. За словами дівчини, вона того дня зустрілася з Нємцовим в ГУМі, де вони повечеряли. Близько 23:00 пара вийшла на вулицю і пішки попрямувала у бік Василівського узвозу. Нємцов і Дурицька йшли поруч Великим Москворецьким мостом, коли вбивця шість разів вистрілив у Нємцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram