ГоловнаСуспільствоПодії

Стали відомі подробиці вбивства волонтера на Донбасі

Міліціонер вбив людину ще у грудні 2014 року, а затримали його тільки вчора

Начальник ГУ МВС Донецької області В'ячеслав Аброськін розкрив подробиці вбивства волонтера на Донбасі. Як виявилося, трагедія сталася ще у грудні 2014 року, а затримати міліціонера-вбивцю вдалося тільки вчора, 3 березня.

Як написав Аброськін на своїй сторінці у Фейсбуці, 16 грудня 2014 року троє жителів Полтавської області виїхали у Вуглегірськ, щоб відвідати брата одного з бійців батальйону територіальної оборони.

"На одному із блокпостів Донецькій області їх зупинили люди у військовій формі для перевірки документів. Стався словесний конфлікт. Потім пролунав постріл з автомата. Результат - один із тих, хто перебував у автомобілі, загинув на місці, інший отримав вогнепальне поранення. Третій пасажир вивіз пораненого товариша у Дніпропетровськ", - написав Аброськін.

Розслідуванням злочину займалися співробітники управління карного розшуку ГУМВС України у Донецькій області.

"Встановлення злочинця, який вчинив вказаний злочин, ускладнювалося тим, що єдиний свідок від потерпілих не міг вказати місце події, а другий - перебував у важкому стані в лікарні. Завдяки копіткій роботі співробітників апарату карного розшуку Донецької області було встановлено місце та обставини вчиненого злочину. А вже у результаті спільної роботи з підрозділом УВБ УМВС України в Полтавській області було встановлено особу співробітника міліції, причетного до скоєння цього злочину", - повідомив Аброськін.

3 березня співробітника міліції, який стріляв, затримали.

Аброськін уточнив, що загиблий не був волонтером і не пов'язаний із волонтерською діяльністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram