ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура ухвалила підозру двом дніпропетровським чиновникам

Співробітники органів влади допомагали "тітушкам" у січні 2014 року

Прокуратура ухвалила підозру двом дніпропетровським чиновникам
Фото: Днепропетровск.Комментарии

Прокуратура Дніпропетровської області оголосила про підозру двом колишнім чиновникам. Заступника голови Дніпропетровської облради і заступника глави Дніпропетровської ОДА звинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, а також в організації масових заворушень у місті, повідомляє прес-служба прокуратури.

Колишніх чиновників також звинувачують в умисному перешкоджанні роботі журналістів і перешкоджанні вуличній ході із застосуванням фізичного насильства.

Згідно з повідомленням, прокуратура зібрала достатньо доказів того, що екс-чиновники організували акцію "тітушок" проти учасників мирної акції протесту 26 січня 2014 року. Вони також забезпечили найманцям доступ у будівлі облради і обладміністрації, організували розміщення та харчування приблизно 300 "тітушок", а також надали їм зброю для побиття мітингувальників.

Обох чиновників Жовтневий районний суд Дніпропетровська взяв під варту.

Нагадаємо, в січні 2014 року у Дніпропетровську тітушки напали на учасників мирної акції протесту і багатьох побили. За свідченнями учасників мирної акції, нападники використовували димові шашки, палиці, а також стріляли з травматичної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram