ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики пустять спостерігачів ОБСЄ у проблемні точки

Спеціальна моніторингова місія відвідає 10 проблемних ділянок

Бойовики пустять спостерігачів ОБСЄ у проблемні точки
Фото: EPA/UPG

Представники ДНР і ЛНР погодилися на моніторинг з боку спостерігачів ОБСЄ десятьох найпроблемніших ділянок у зоні антитерористичної операції. Про це на своїй сторінці повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Українська сторона запропонувала налагодити постійний моніторинг ОБСЄ на 10 найпроблемніших ділянках уздовж всієї лінії зіткнення. Представники Донецька і Луганська погодилися на цю пропозицію", - написала Оліфер.

Крім того, учасники тристоронньої контактної групи закликали Спільний центр з питань контролю і координації забезпечити розслідування всіх інцидентів, через які гинуть військові та мирні жителі.

Питання обміну полоненими тристороння контактна група домовилася обговорити під час наступних відеоконференцій.

Нагадаємо, вчора відбулася телефонна розмова лідерів України, Франції, Росії, Німеччини. Під час розмови сторони погодилися розмістити спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення режиму припинення вогню, у тому числі почати з 10 населених пунктів: Щастя, Попасна, Станиця Луганська, Кримське, Авдіївка, Волноваха, Гранітне, Луганське, Широкине, район Донецького аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram