ГоловнаСуспільствоВійна

Біженці із зони АТО отримають 2 млн євро допомоги з Німеччини

Благодійний фонд УГКЦ розпочав спільний проект з урядом ФРН

Біженці із зони АТО отримають 2 млн євро допомоги з Німеччини

Понад 20 тисяч вимушених переселенців і жителів зони АТО скористаються допомогою в рамках спільного проекту благодійного фонду "Карітас Україна" й уряду Німеччини "Забезпечення основних потреб і стабілізація матеріального становища тих, хто постраждав унаслідок конфлікту в Україні".

2015 року бюджет проекту становитиме 2 мільйони євро.

"Карітас Україна" скерує кошти на одноразові виплати, щоб забезпечити базові потреби, роздачу продовольчих і гігієнічних наборів, надання індивідуальної та групової психологічної допомоги. Сьогодні про це на брифінгу заявили представники благодійної організації.

Проектом буде охоплено і вимушених переселенців (зокрема громадян, які ще не отримали такого статусу), і сім'ї, котрі приймають їх у Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Краматорську, Києві та в Одесі.

Також "Карітас Україна" створює мобільну групу екстреної допомоги, яка зможе забезпечувати продуктами харчування і найнеобхіднішим найбільш нужденних мирних жителів у зоні гуманітарної кризи.

Директор міграційної служби "Карітас Україна" Григорій Селещук заявив, що уряди західних держав готові збільшувати фінансово-матеріальну допомогу постраждалим у зоні АТО. Для цього потрібно вибудувати ефективну систему розподілу допомоги нужденним, об'єднавши зусилля держави, волонтерів і благодійних організацій.

"Карітас Україна" - найбільший благодійний фонд в Україні, який діє під егідою Української греко-католицької церкви з 1994 року. Є членом міжнародної конфедерації "Карітас Інтернаціоналіс", представленої в більш ніж 200 країнах. "Карітас Україна" спеціалізується на допомозі багатьом категорія нужденних. З травня 2014 року фонд почав надавати допомогу вимушеним переселенцям. Сьогодні роботою фонду охоплено 40 000 вимушених переселенців у 9 областях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram