ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО розповів, що відбувається з технікою бойовиків

Важку артилерію перекидають у місця нових боїв або повертають на старі позиції

Штаб АТО розповів, що відбувається з технікою бойовиків
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Бойовики перекидають важку військову техніку до місць, де заплановані нові бойові дії, або поночі повертають артилерію на попередні позиції. Про це сьогодні на брифінгу заявив речник штабу АТО Андрій Лисенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У штабі антитерористичної операції сподіваються, що бойовики припинять практику повернення вночі на передову важкого озброєння після денного відведення за участю представників ЗМІ.

"Повсюдно це або передислокація на ділянки, де плануються активні бойові дії, або ж удень відводять, уночі - повернення техніки назад. Ми сподіваємося, що противник виконає свої обіцянки і не буде вночі повертати на передову те, що перед камерами відводить", - сказав Лисенко.

Спікер наголосив, що якщо ситуація не буде погіршуватися, українська сторона продовжить відведення важкого озброєння, "але говорити про це поки що рано, оскільки щодня ми спостерігаємо порушення режиму припинення вогню, зокрема з використанням важкого озброєння, яке бойовики повинні були вже відвести".

Спікер АТО зазначив, що в місцях, де тривають бої, зміцнюють інженерні споруди, українські військовослужбовці проводять свою розвідку.

Нагадаємо, згідно з домовленостями, досягнутими в Мінську 11-12 лютого, в зоні бойових дій на Донбасі з 15 лютого встановлено перемир'я, бойовики повинні відвести техніку до тих позицій, які займали станом на вересень 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram