ГоловнаСуспільствоВійна

Тимчук назвав число бойовиків у районі Донецька, Луганська та Маріуполя

Сили ДНР обстрілюють українські позиції в районі Авдіївки

Тимчук назвав число бойовиків у районі Донецька, Луганська та Маріуполя
Боевики в Углегорске, неподалеку от Дебальцево
Фото: EPA/UPG

Нардеп Дмитро Тимчук повідомив, що в районі Донецька зосереджено близько 2500 бойовиків, у районі Луганська - 1500, у районі Маріуполя - не менш ніж 600. Про це він написав у щоденному зведенні групи "Інформаційний опір" у фейсбуку.

"На ділянці від н.п. Красногорівка до району на південний захід н.п. Горлівка зауважено спроби терористів витіснити українські війська з їхніх позицій шляхом проведення наступальних дій. Зараз ці спроби присікаються українськими військами, але противник продовжує нарощувати свої сили і засоби в цьому районі. Розгорнуті на цьому напрямку формування російсько-терористичних військ (тактична група з 500 ос. у районі н.п. Ясинувата, і резервні формування, що діють із Куйбишевського і Київського районів Донецька, загальною чисельністю до 2000 ос.) отримують підкріплення і техніку", - повідомив він.

Протягом останньої доби із застосуванням артилерії та важкого піхотного озброєння обстріляли позиції українських військ в районі Авдіївки, Красногорівки, Опитного, Тоненького (населені пункти, розташовані на лінії Красногорівка-Горлівка).

За оцінками ІО, на цій ділянці зосереджено не менш ніж 25 танків і щонайменше 50 бронемашин.

"У районі Луганська і на північ від цього населеного пункту зосереджено угруповання російсько-терористичних військ загальною чисельністю до 1500 ос., яке інтенсивно накопичує матеріально-технічні ресурси і проводить активну бойову підготовку на облаштованому на одній з околиць міста полігоні", - наголошено у звіті.

"На приморському напрямку, в районі Новоазовська і на північ від цього населеного пункту, триває зосередження ударної тактичної групи російсько-терористичних військ (550-600 російських найманців і військовослужбовців РФ, до 20 танків, 33 ББМ, 28 гармат ствольної артилерії, 16 установок РСЗВ). Перед цією групою зосереджені дрібні тактичні групи "ДНР" (в основному до взводу, але зафіксовано кілька формувань чисельністю до роти)", - додав Тимчук.

Нагадаємо, вчора в штабі АТО заявили, що фіксують ознаки підготовки бойовиків до подальших наступальних дій на Маріупольському, Артемівському і Луганському напрямках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram