ГоловнаСуспільствоПодії

Уночі горіла Трипільська ТЕС під Києвом

На 4-му енергоблоці електростанції спалахнули відкладення сажі

Уночі горіла Трипільська ТЕС під Києвом
Трипольская ТЭС, пожар
Фото: Фото ГосЧС

Рятувальники в ніч на 1 березня ліквідували пожежу на 4-му енергоблоці Трипільської ТЕС, що сталася внаслідок загоряння сажі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ ДСНС України.

"1 березня о 00.33 в оперативно-диспетчерську службу надійшло повідомлення про загорання на четвертому енергоблоці Трипільської ТЕС ПАТ "Центренерго", розташованої в місті Українка. По прибуттю на місце події встановлено, що є необхідність охолодження розігрітих газоходів котла (регенеративний повітряний нагрівач, 4 бункери електрофільтрів) у зв'язку зі спалахом відкладень сажі", - зазначили у відомстві.

Для охолодження було задіяно 5 одиниць техніки та 37 осіб особового складу.

"У зв'язку з призупиненням роботи 4 енергоблоку Трипільської ТЕС розглядалось головне питання - відновлення теплопостачання міста Українка. Було прийнято рішення про запуск недіючого 3 енергоблоку, який вийшов на планову потужність о 7.00 ранку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Трипільська ТЕС розташована на дніпровському узбережжі за 45 км на південь від Києва. Після зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС Трипільська станція стала найбільшим енергооб'єктом в Києві зі встановленою потужністю 1800 МВт (шість енергоблоків по 300 МВт). Електроенергія з Трипільської ТЕС йде в першу чергу на Київську, Житомирську та Черкаську області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram