ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ зафіксувала відведення перших колон важкого озброєння бойовиків, - звіт місії

Представники місії прямували за колонами доти, поки вони не відійшли від лінії зіткнення

ОБСЄ зафіксувала відведення перших колон важкого озброєння бойовиків, - звіт місії
фото из архива
Фото: kriminal.tv

Місія ОБСЄ опублікувала звіт, в якому констатувала відведення шести колон важкого озброєння бойовиків ДНР і ЛНР.

"СММ зафіксувала переміщення чотирьох окремих колон т. зв. ДНР. У кожному випадку представники місії супроводжували бойовиків ДНР до місця, де було зосереджено попередньо складені колони", - йдеться у звіті місії, передає УНІАН.

Першу колону було зафіксовано за 5 км від Донецька, вона складалася з п'яти РСЗВ "Град", одного БТР-80 і військових вантажівок та фургонів. У селищі Карло-Марксове бойовики відвели чотири системи "Град" і вантажівку. На околиці Донецька і в Новозар'ївці в колону увійшли по чотири установки "Град" і вантажівка.

Також на території підконтрольної бойовикам ДНР місія зафіксувала кілька танків і вантажівок без розпізнавальних знаків, які перевозили людей у військовій формі. Крім того, поблизу Іловайська було зафіксовано 60 білих фургонів з так званого гумконвою РФ.

За даними звіту, в ЛНР запропонували ОБСЄ проконтролювати відведення двох колон. "Перша, яку зустріла місія біля населеного пункту Брянка, складалася з одного БТР, чотирьох 122-мм самохідних гаубиць, п'яти систем "Град" і вантажівки. Другу колону, що складалася з п'яти 152-мм гаубиць, спостерігачі зустріли за 7 км на південь від центру Луганська", - розповіли в ОБСЄ.

Представники місії прямували за колонами доти, поки вони не відійшли від лінії зіткнення. Місія планує оглядати майданчики, на яких розмістилася відведена техніка, щодня.

Нагадаємо, відведення важких озброєнь і українською стороною, і бойовиками від лінії зіткнення є одним із пунктів угоди, укладеної в Мінську 12 лютого.

Також нагадаємо, що 26 лютого сили АТО першими почали відведення 100-міліметрових гармат від лінії розмежування, виконуючи домовленості, досягнуті в Мінську 12 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram