ГоловнаСуспільствоВійна

Москаль звинуватив "Айдар" у підготовці збройних провокацій у Києві

Співробітники МВС знешкодили злочинне угруповання, яким керував військовий з "Айдару"

Москаль звинуватив "Айдар" у підготовці збройних провокацій у Києві
Фото: Макс Требухов

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявляє про намір деяких бійців спецбатальйону "Айдар" влаштувати провокації у Києві із застосуванням зброї.

Як повідомляє прес-служба губернатора Москаля, частина військовослужбовців з "Айдару" перейшла на нелегальне становище і займається мародерством, розбоями, рекетом, крадіжками автомобілів та іншими злочинами у населених пунктах на контрольованій Україною території.

"Днями співробітники управлінням МВС у Луганській області знешкодили злочинне угруповання, яким керував військовослужбовець "Айдару" з позивним "Філат". При затриманні злочинці вчинили збройний опір правоохоронцям, бій з використанням автоматичної зброї тривав цілу годину. В результаті учасників бандформування затримали, у них вилучено позашляховик "Тойота" без номерів, автомат Калашникова з підствольним гранатометом, пістолет Макарова, ручний гранатомет, гранати РГД, а також велику кількість патронів. Під час обшуків за місцем тимчасового проживання злочинців вилучено ще два автомати Калашникова, 5 гранат, гранатомет, понад тисячу патронів різного калібру і 5 саморобних котушок для здійснення вибухів", - йдеться в повідомленні.

За інформацією, якою володіє Луганська облдержадміністрація, затримані злочинці готували зброю до Києва для дестабілізації ситуації. "Для цього вони влаштували схованку, з якої вилучено 7 ящиків з патронами калібру 7,62 (всього понад шість тисяч патронів), 5 ящиків з гранатами Ф-1, 8 протипіхотних мін, 2 ящики з тротиловими шашками, 11 гранатометів, 36 ручних гранат РКГ-3 із запалами, 11 димових шашок, 7 протитанкових мін та інші боєприпаси. За цими фактами порушено кримінальні провадження, злочинці сидять за ґратами", - повідомляє прес-служба.

За словами Москаля, керівництво Луганської ОДА неодноразово звертало увагу Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ на "нездорову ситуацію в частині батальйону "Айдар", проте "належних висновків не було зроблено".

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що головна військова прокуратура розслідує 27 кримінальних проваджень щодо 13 військовослужбовців батальйону "Айдар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram