ГоловнаСуспільствоВійна

Розвідка США прогнозує спроби захопити Маріуполь

Джеймс Клеппер виступив за постачання зброї Україні

Розвідка США прогнозує спроби захопити Маріуполь
Фото: www.cnews.ru

Директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер вважає, що наступна фаза активних бойових дій на Донбасі розпочнеться вже навесні.

Про це він заявив у четвер, 26 лютого, на слуханнях у комітеті з питань збройних сил Сенату США, повідомляє Deutsche Welle.

Клеппер зазначив, що, за оцінкою американської розвідки, російський президент Володимир Путін ставить собі за мету пробити сухопутний коридор до Криму.

"За нашою оцінкою, він не планує захоплення всієї України. Він хоче отримати контроль над двома цілими областями на сході України. Також, можливо, сухопутний прохід до Криму і портове місто Маріуполь. Але ми думаємо, Росія почекає до весни перед тим, як атакувати Маріуполь", - сказав він.

За словами Клеппера, він прихильник ідеї надати Києву сучасну зброю, щоб підтримати українську армію в боротьбі з проросійськими сепаратистами. Але це його "особиста думка". На думку ж експертів розвідслужб, надання зброї Києву "спровокує негативну реакцію з боку Путіна і росіян" і призведе до того, що Москва скерує сепаратистам ще більше зброї, уточнив керівник розвідки.

Нагадаємо, Євросоюз накладе на Росію нові санкції, якщо сепаратисти атакують Маріуполь, заявив голова МЗС Франції Лоран Фабіус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram