ГоловнаСуспільствоВійна

В Україну в'їхав 16-й російський гумконвой (оновлено)

Зі 170 машин 41 перевозила паливо

В Україну в'їхав 16-й російський гумконвой (оновлено)
Фото: mchs.gov.ru

Сьогодні вранці через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвіїв Курган" в Україну зайшов 16-й російський "гуманітарний конвой".

"Понад 170 автомобілів доправлять у Луганську та Донецьку області понад 1800 тонн гуманітарного вантажу: продукти харчування, медикаменти, предмети першої необхідності, підручники і книги для студентів ВНЗ і загальноосвітніх навчальних закладів, інші матеріальні засоби, необхідні для життєзабезпечення населення", - йдеться в повідомленні МНС РФ.

Як сказано у повідомленні Держприкордонслужби України, оформлення конвою здійснила російська сторона в односторонньому порядку.

"Оскільки переміщення "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та національного законодавства та узгоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, контроль українською міжвідомчою групою здійснювався шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій", - сказано в повідомленні.

При цьому значна частина зі 170 автомобілів конвою перевозила вантаж негуманітарного характеру, а саме: 41 автомобіль - паливно-мастильні матеріали, два - літературу невстановленого змісту.

Процедура оформлення вантажівок у пункті пропуску "Донецьк" висвітлювалася російськими телеканалами "НТВ", "Россия 24", "Лайфньюз".

Нагадаємо, усі 16 російських гумконвоїв заїжджали на територію України без її згоди, по суті, виконуючи роль елемента вторгнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram