ГоловнаСуспільствоВійна

Україна почала відводити озброєння від Дебальцевого і Донецького аеропорту

У донецькій міліції зазначили, що відводять озброєння поступово і обережно

Заступник начальника ГУ МВС України в Донецькій області Ілля Ківа розповів, що сили АТО почали відведення важкого озброєння на Донбасі у двох напрямках: Донецький аеропорт і Дебальцевський плацдарм.

"Сьогодні отримали наказ від Головнокомандувача про початок відводу нашої артилерії. Ми зараз почали його виконувати на двох ділянках фронту: з району аеропорту і Дебальцевського плацдарму", - сказав він в ефірі Еспресо.TV.

Пан Ківа зазначив: "Робимо ми це поступово, обережно, дуже уважно дивимося на позиції противника, щоб він у будь-який момент не зміг використовувати відведення нашої артилерії для початку своїх наступальних дій. Процес цей потрібний, але обережний. Присутні спостерігачі ОБСЄ, і це не одного дня робота".

За його словами, час відведення залежить від дій противника, від того, наскільки противник буде виконувати Мінські угоди.

Нагадаємо, 26 лютого сили АТО почали відведення важкого озброєння. При цьому в штабі заявив, що українські війська можуть зупинити відведення озброєнь у відповідь на дії бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram