ГоловнаСуспільствоЖиття

КРРТ доводять до банкрутства, щоб передати Росії, - активісти

Основні кредитори концерну - росіяни

Учора, 26 лютого, біля будівлі Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України активісти Інформаційного Майдану за підтримки низки громадських організацій провели акцію "Не зрадь Україну!", передають "Українські новини".

Фото: ukranews.com

Активісти зазначили, що звільнення генерального директора Концерну РРТ Олександра Півнюка не зупинило тих негативних процесів, які відбуваються з Концерном. "Півнюк - це тільки "вершина айсберга", і боротьба зі зрадниками України триває", - акцентував лідер Інформаційного Майдану Павло Білоножко. За його словами, наразі не зроблено жодних кроків щодо зупинки поширення російської пропаганди в Україні, зокрема на Донбасі.

"Нині практично без уваги залишаються території зони АТО в Донецькій і Луганській областях. ТВ-передавачі, які розміщені на Донецькій РТПС (і транслюють виключно російські програми) забезпечують прийом цих програм понад 60% території Донецької області. Населення, яке проживає в окупованих російськими бойовиками і контрольованих нашими військами територіях, може дивитися тільки російські телевізійні програми", - зазначив Білоножко.

Роботи з протидії прийому російських програм та встановлення додаткових телевізійних передавачів як на висотних спорудах Концерну РРТ, так і на інших, розташованих на контрольованих нашими військовими територіях, не ведуться. Отже, населення не має можливості дивитися українські телевізійні канали.

До того ж активісти Інформаційного Майдану отримали документальні підтвердження того, що чинне керівництво КРРТ і Держспецзв'язку свідомо доводить Концерн до штучного банкрутства з метою передати його Росії.

Так, станом на 19 лютого 2015 року, стверджують в ІМ, дебіторська заборгованість Концерну досягла критичної позначки 137 млн гривень. Враховуючи розмір статутного капіталу 145 млн гривень і всі обороти Концерну, покриття "точки неповернення" може статися 1 березня 2015 року.

"Щоб зупинити катастрофу і зберегти позитивний баланс підприємства, Концерн мав ще в грудні 2014 року укласти договори на трансляцію телерадіосигналу з ТРК. Але нічого зроблено не було, оскільки злочинцям, які управляють стратегічно важливим підприємством, укладення договорів було не вигідне", - стверджують активісти.

Зараз послуги Концерну, за їхніми словами, надаються на бездоговірній основі і безкоштовно, що дає приріст зобов'язань перед бюджетом і збільшує негативний фінансовий результат.

"Основними кредиторами Концерну є компанії обленерго, які переважно контролюються російськими акціонерами, отже початок процедури банкрутства можна очікувати в будь-який момент", - зазначають лідери Інформаційного Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram