ГоловнаСуспільствоЖиття

Amnesty International визнала журналіста Коцабу в'язнем сумління

Такий статус присвоєно заарештованому вперше за п'ять років

Amnesty International визнала журналіста Коцабу в'язнем сумління
Русалан Коцаба
Фото: news.if.ua

Правозахисна організація Amnesty International визнала українського журналіста Руслана Коцабу в'язнем сумління. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник директора програми Amnesty International у Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Уперше за 5 років ми визнали людину в'язнем сумління. Руслан Коцаба виступив проти мобілізації, висловився з приводу конфлікту як братовбивчого", - сказав Кривошеєв.

На думку організації, дії Коцаби є висловленням його громадянської позиції, і відповіддю на це повинна бути інша позиція, а не порушення кримінальної справи.

"Судове рішення в його справі, згідно з яким його помістили під варту, посилається на цей виступ як головне свідчення його правопорушення. З його позицією можна не погоджуватися, але на позицію відповіддю може бути тільки позиція, а не порушення кримінальної справи", - сказав Кривошеєв.

Нагадаємо, на початку лютого івано-франківському журналісту Русланові Коцабі висунули звинувачення за підозрою в державній зраді. СБУ затримала журналіста, суд обрав як запобіжний захід арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram