ГоловнаСуспільствоЖиття

Надія Савченко бере участь у засіданні суду через відеозв'язок

Московський суд розглядає скаргу захисту на продовження арешту

Надія Савченко бере участь у засіданні суду через відеозв'язок
Фото: twitter.com/mark_feygin

Сьогодні в Басманному районному суді Москви проходить засідання за скаргою адвокатів Надії Савченко на продовження арешту. Про це повідомляє адвокат Марк Фейгін на своїй сторінці у Твіттері.

Засідання веде суддя Мохов. Надія Савченко бере участь у засіданні через відеозв'язок зі своєї камери в "Матроській тиші".

"Видно, що брати участь їй нелегко. Часто кладе голову на стіл", - написав у Твіттері адвокат Савченко Марк Фейгін, додавши, що суд має практично "останню можливість" змінити запобіжний захід, або "ризикнути дати їй померти".

Фейгін повідомляє, що в постанові про об'єднання кримінальних справ проти Савченко спливло нове звинувачення - додатковий пункт за ст. 356 Кримінального кодексу Росії. Це є ще одним доказом того, що справу проти українки сфабриковано.

Нагадаємо, Савченко голодує вже більш ніж 70 днів, і, за даними лікарів, в її організмі вже почалися незворотні зміни. З дня початку акції протесту вона схудла вже на 17 кг. Напередодні адвокат льотчиці Ілля Новиков повідомив, що Надія не має наміру припиняти голодування.

Усі звинувачення Савченко категорично відкидає. На виборах до Верховної Ради України вона була обрана депутатом від партії "Батьківщина". МЗС України наполягає, що Савченко утримують незаконно. Звільнити Савченко закликають ЄС, ПАРЄ, ООН і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram