ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков повідомив про затримання двох "беркутівців" з "чорної роти"

Обидва затримані бійці отримали наказ стріляти по Майдану 20 лютого 2014 року

Аваков повідомив про затримання двох "беркутівців" з "чорної роти"
Фото: EPA/UPG

У рамках розслідування розстрілу учасників Євромайдану на вулиці Інститутській в Києві 20 лютого 2014 року МВС і ГПУ сьогодні затримали двох бійців колишнього спецпідрозділу "Беркут". Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Під час реалізації оперативної інформації слідчими органами проведено 18 обшуків стосовно 20 колишніх співробітників екс-"Беркута", в ході яких вилучено речові докази, які безпосередньо мають стосунок за фактом висунутої підозри у вчиненні злочину. У найближчі години буде оголошено про обгрунтовану підозру ще 18 екс-беркутівцям, які переховуються, і їх буде оголошено в розшук", - написав Аваков.

Двоє затриманих, як і 18 спецпризначенців в розшуку, були бійцями так званої "чорної роти "Беркута", які 20.02.2014 отримали злочинний наказ від міністра МВС Захарченка застосувати вогнепальну зброю проти мирних учасників Євромайдану і стріляли в людей.

"Слідство по крихтах відновлює картину цього трагічного дня. Так, істину встановити непросто, і багато хто в бігах - але так буде не завжди, відплата буде невідворотною: крок за кроком, але покарані будуть усі від Януковича-Захарченка до того, хто "виконував" наказ і нелюдяно натискав на гашетку по мирних людях", - написав Аваков.

Нагадаємо, Генпрокуратура передала до суду матеріали справи стосовно двох екс-беркутівців - Павла Аброськіна і Олександра Зінченка. Засідання Апеляційного суду в їхній справі призначено на вівторок, 24 лютого. Ще один колишній беркутівець, командир роти Дмитро Садовник, утік з-під домашнього арешту торік восени і з того часу перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram