ГоловнаСуспільствоПодії

Геращенко звинуватив організацію "Харківські партизани" у недільному теракті

Нардеп послався на дані експертизи залишків вибухового пристрою

Геращенко звинуватив організацію "Харківські партизани" у недільному теракті
Фото: EPA/UPG

За організацією терористичного акту, що забрав 22 лютого в Харкові два життя і покалічив 11 харків'ян, стоїть терористична організація "Харківські партизани", написав нардеп Антон Геращенко у своєму фейсбуці.

Він послався на дані експертизи залишків вибухового пристрою.

"Саме такий тип детонатора і блок управління використовували в інших терактах, відповідальність за які брала на себе група покидьків, котрі іменують себе "Харківські партизани", - зазначив Геращенко.

Він нагадав, що СБУ затримала чотирьох осіб, які, можливо, мають відношення до планування та реалізації теракту.

"Особи, причетні до кривавих терактів з людськими жертвами, не повинні підлягати обміну на наших військовополонених, оскільки це буде лише стимулювати їх до планування та реалізації все нових і нових терактів", - вважає Геращенко.

Він також повідомив, що в теракті загинув координатор харківського Євромайдану Ігор Толмачов і підполковник міліції Вадим Рибальченко. Останній приїхав за рознарядкою з невеликого райцентру Первомайськ для забезпечення безпеки акції в Харкові. З одинадцятьох поранених - п'ятеро міліціонерів, які йшли по периметру демонстрації в оточенні.

Нагадаємо, 22 лютого біля Палацу спорту в Харкові тривав Мітинг гідності, присвячений пам'яті героїв Небесної сотні і загиблих у зоні АТО. Після того, як колона активістів Євромайдану рушила маршем від Палацу спорту в бік Московського проспекту, стався вибух, унаслідок якого загинули дві людини, 11 постраждали. Прокуратура Харківської області зареєструвала кримінальне провадження за ч.3 ст.258 КК України (терористичний акт, що спричинив загибель людей).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram