ГоловнаСуспільствоПодії

Теракт у Харкові планували в Росії, - СБУ

Масштаби планувалися значно більші, повідомив Лубківський

Теракт у Харкові планували в Росії, - СБУ
Фото: EPA/UPG

Нинішній теракт у Харкові планували російські спецслужби з м. Бєлгород (РФ), аби спричинити велику кількість жертв.

Про це заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський в ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє Укрінформ.

"Ми чітко бачимо, що слід веде до Бєлгорода Російської Федерації. Ця акція довго планувалася, і вона була спрямована на те, щоб загинули люди", - сказав він.

За словами радника голови СБУ, масштаби терористичної діяльності в Харкові планували значно більші. "Нам удалося запобігти, виключити значні жертви, оскільки терористи планували використовувати і зброю для того, щоб вразити - сьогодні це вже називали - одне з популярних місць збору волонтерів і бійців АТО, а також торговий центр", - зазначив Лубківський.

Він повідомив, що правоохоронці затримали чотирьох осіб, яких підозрюють у причетності до терористичного акту, що стався сьогодні в Харкові. Тривають слідчі дії.

На запитання, чи може він підтвердити, що за терактом у Харкові стоїть Москва, радник голови СБУ відповів: "Я можу підтвердити".

"Ба більше, сам вогнемет "Джміль" (вилучений у підозрюваних. - Ред.) - він був отриманий саме в Бєлгороді керівником цієї банди. І інструкції надходили з РФ. Ми сьогодні це чітко бачимо", - наголосив Лубківський.

Нагадаємо, вибух у Харкові стався 22 лютого під час мирної ходи в пам'ять про загиблих Героїв Небесної Сотні й учасників АТО.

У Харкові  оголошено найвищий рівень терористичної загрози.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram