ГоловнаСуспільствоВійна

Комбат 40-го батальйону просить про якнайшвидшу ротацію

Комбат 40-го батальйону просить про якнайшвидшу ротацію
Архивное фото
Фото: Виталий Лазебник

Командир 40-го батальйону "Кривбас" звернувся до військового керівництва з проханням прийняти рішення про ротацію. Цю заяву представник батальйону Віктор Коваленко опублікував на facebook з проханням про поширення в ЗМІ. LB.ua публікує її повністю.

"Я, як командир 40-го окремого мотопіхотного батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України, підтверджую і гарантую, що моя військова частина була і є складовою Збройних сил України і підпорядковується Генеральному штабу і Міністерству оборони. Ні про яке перепідпорядкування не може бути й мови.

Але у зв'язку з тим, що мій батальйон у січні-лютому зазнав значних втрат під час виконання бойового завдання в секторі "С" у районі Дебальцевого, в чому числі при виведенні з оточення 18 лютого, я наполягаю, щоб Міністерство оборони України і Генеральний штаб Збройних сил України прийняли рішення про якнайшвидшу ротацію та оновлення - як бойових можливостей, так і фізичного і морально-психологічного стану особового складу".

Як повідомлялося, бійці "Кривбасу" вийшли з оточення в Дебальцевому, втративши більш як 20 осіб загиблими і 92 особи полоненими, є багато поранених. Військові перебували в зоні бойових дій майже 2 місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram