ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко попросив "Київхліб" не підвищувати ціни

Мер закликав підприємство закуповувати борошно за нижчими цінами

Кличко попросив "Київхліб" не підвищувати ціни
Фото: Макс Левин

Мер Києва Віталій Кличко направив листа "Київхлібу" з проханням відмовитися від підвищення цін на окремі сорти хліба.

Про це повідомляє прес-служба Кличка.

"Ми провели переговори з "Київхлібом" і довели позицію міської влади. Вона полягає в тому, що у цій складній економічній ситуації треба шукати такі варіанти вирішення проблем, які будуть найменш хворобливими для громадян. Особливо соціально незахищених", - зазначив Кличко.

Столична влада, зазначив мер, розуміє, що зросли ціни на енергоносії і паливо, на сировину і продукти. Разом з тим він підкреслив, що востаннє "Київхліб" підвищував ціни на хлібобулочні вироби в січні цього року. "Не можна ж їх переглядати щомісяця!" - обурився Кличко.

Він зазначив, що є варіанти закупівлі борошна, інших інгредієнтів за конкурентною і нижчою ціною. "Упевнений, що "Київхліб" доведе свою здатність працювати у складних економічних умовах і перегляне ціни на окремі види продукції. Зокрема, на так званий соціальний хліб. І підвищення вартості хліба другий місяць поспіль у Києві не відбудеться", - додав Кличко.

Напередодні "Київхліб" повідомив, що з 18 лютого підвищуються ціни на хліб. Нарізний батон повинен коштувати 5,34 грн замість 4,86 грн, український столичний подовий - 6,9 грн замість 5,94 грн, пшеничний традиційний подовий - 5,64 грн замість 4,80 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram