ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов: миротворці муситимуть взяти ДНР і ЛНР в кільце

РНБО підтримала пропозицію Порошенка про введення миротворчого контингенту

Турчинов: миротворці муситимуть взяти ДНР і ЛНР в кільце
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що миротворчий контингент, про введення якого буде просити Україна, муситиме стати не тільки на лінії зіткнення між військовими і бойовиками, а й на тій частині кордону з Росією, яка не контролюється Україною.

Про це він сказав на брифінгу в АП, розповідаючи про рішення, ухвалені на засіданні РНБО.

"Ухвалили рішення про звернення до Організації Об'єднаних Націй, Європейського союзу про розгортання на території України операції з підтримки миру і безпеки", - заявив він. Турчинов висловив сподівання, що Верховна Рада теж підтримає це звернення.

"Враховуючи постійні порушення Російською Федерацією, контрольованими РФ підрозділами і режиму припинення вогню, і відведення важкої артилерії - досвід у нас сумний з цього приводу, ми можемо прогнозувати, що те, що відбувається сьогодні, це може мати хронічний характер. І для того, щоб припинити ці провокації, щоб не давати РФ можливості спекулювати навколо цього, є пропозиція про введення миротворців. Які повинні будуть стояти як уздовж лінії зіткнення, так і вздовж неконтрольованої ділянки російсько-українського кордону", - додав Турчинов.

На його думку, це стане реальним кроком мирного вирішення нинішнього конфлікту.

Нагадаємо, що Україна проситиме про введення поліцейської місії Євросоюзу як миротворців, заявив раніше сьогодні Президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram