ГоловнаСуспільствоВійна

"Харківських партизанів" обміняли на українських військових

Бойовикам передали всіх затриманих, крім організатора теракту в пабі "Стіна"

"Харківських партизанів" обміняли на українських військових
Фото: http://glavnoe.ua

"Харківських партизанів", затриманих за підозрою у скоєнні теракту в пабі "Стіна", обміняли на українських військових.

Про це повідомив на брифінгу начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, передає "Інтерфакс-Україна".

У листопаді у цій справі затримали 12 осіб, у лютому - ще одну.

За словами Пивовара, в СІЗО зараз залишаються тільки двоє підозрюваних: організатор терористичного акту і постачальник зброї, якого затримали в лютому.

"Марина Ковтун, яка була організатором, була в списках (обміну полоненими), але її викреслили... Позиція генерального прокурора була: у неї реальна кров на руках, на відміну від багатьох інших організаторів вибухів", - сказав Пивовар.

Також Пивовар розповів, що кримінальні справи, які стосуються всіх підозрюваних у причетності до диверсій, терактів і сепаратизму, яких обміняли в рамках виконання мирного плану, не закриті.

"Багато хто, хто реально здійснював вибухи, виводив натовпи для захоплення державних установ - їх обміняли, і вони ще не покарані за рішенням суду. Вони перебувають на території Російської Федерації. Але повірте мені, вони всі перебувають у розшуку, кримінальні справи проти них не закриті", - повідомив він.

Нагадаємо, вибуховий пристрій спрацював у харківському пабі "Стіна" 9 листопада, постраждали 13 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram