ГоловнаСуспільствоВійна

ЄС потрібно кілька днів, щоб оцінити дотримання перемир'я на Донбасі

За ситуацією в Дебальцевому постежать 2-3 дні, повідомив польський дипломат

ЄС потрібно кілька днів, щоб оцінити дотримання перемир'я на Донбасі
Фото: Макс Требухов

Євросоюзу потрібно кілька днів, щоб оцінити ситуацію з дотримання оголошеного 15 лютого перемир'я на Донбасі.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Рафал Тшасковський на форумі Європа-Україна, пише УНІАН.

"Побачимо через 2-3 дні, що відбуватиметься в Дебальцевому, чи справді дотримуються умови перемир'я. Все від цього залежить", - сказав він.

Дипломат зазначив, що з моменту оголошення перемир'я в ніч на 15 лютого зафіксовано кілька "інцидентів" в "одному або декількох місцях", і реакція Євросоюзу залежатиме від подальшого розвитку подій у регіоні.

"Якщо через кілька днів насправді буде перемир'я, то ситуація буде іншою. Якщо бої відновляться, то ЄС має вчинити принципово", - сказав він.

Рафал Тшасковський нагадав, що лідери Євросоюзу на своїй останній зустрічі 12 лютого доручили підготувати пакет нових санкцій проти Росії на випадок недотримання умов останніх мінських домовленостей.

"Триває аналіз, які можна запровадити санкції і як вони впливатимуть на ЄС, Україну, щоб ми в березні не сказали, що ми не готові і щоб це рішення не переносилося на пізніший термін а могли прийняти його. Якщо буде така необхідність", - сказав заступник міністра, зазначивши, що ЄС готується до негативного розвитку подій з надією на позитивний.

Нагадаємо, після оголошення перемир'я в ніч на 15 лютого обстріли бойовиками Дебальцевого не припинилися. Бойовики обґрунтували право обстрілювати Дебальцеве тим, що це нібито територія ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram